Responsive webdesign

Iedereen die een website heeft, wil natuurlijk een optimale gebruikerservaring van zijn website op alle schermgroottes. Op deze manier is de website niet alleen goed leesbaar voor de bezoeker, die via een computer de website bezoekt, maar ook voor bezoekers, die de website via zijn smartphone bezoekt, krijgt een goed leesbare website te zien. Responsive webdesign is een recente ontwikkeling in webdesign en webdevelopment. Deze techniek zorgt ervoor dat de website wordt aangepast aan de schermgrootte. Dit betekent dat een bezoeker bijvoorbeeld niet meer hoeft te in zoomen om bijvoorbeeld een link aan te klikken of om de tekst te lezen. Een smartphone krijgt een aangepaste weergave.

De techniek

Hoe werkt responsive webdesign? Een website wordt opgebouwd uit HTML, de structuur van de website. De stijl van een website wordt vastgelegd in de CSS (Cascading Style Sheet). Met responsive webdesign zet je in de CSS, hoe de browser je website moet tonen bij de ingestelde schermbreedte. Hierin kun je afkaderen dat de website smaller getoond wordt op een smartphone en bijvoorbeeld op een groot scherm meerdere tekstblokken naast elkaar toont.

Hier ziet u hoe Responsive Webdesign is toegepast op deze website.

responsive

 

Interesse?

Wilt u ook dat bezoekers een optimale gebruikerservaring bieden, onafhankelijk op wat voor een schermgrootte ze de website bezoeken?

Neem dan contact met ons op.
TOP